توریسم درمانی چیست ؟
بر اساس تعریف های سازمان جهانی جهانگردی (UN-WTO) یکی از اهدافی که می تواند گردشگر را برانگیزد تا عزم سفر کند، مسافرت برای کسب سلامتی است. چیزی که از آن به گردشگری سلامت تعبیر می کنند .
پایین بودن هزینهی تمام شدهی خدمات پزشکی و سلامت در ایران از جمله مزیتهای رقابتی کشور در حوزهی گردشگری سلامت است. از دیگر دلایل رشد گردشگری سلامت، برخورداری ایران از پزشکان توانمند و کادر پزشکی ماهر و آموزشدیده در بخش درمانی نسبت یه سایر کشورهای منطقهی خاورمیانه است. به طوری که ایران پیشرو در حوزهی توسعهی علم سلامت در منطقه است.
بیماران بین الملل (IPD) :
امروزه در صورتی که بیمارستانی بخواهد در زمینه بینالمللی فعالیت داشته باشد، میبایست فرآیندی را در بیمارستان طراحی کند که خدمات درمانی به بیماران بینالملل در سریعترین زمان ممکن، خارج از نوبت، به شکل مطلوب و با کمترین هزینه ارائه گردد؛ و علاوه بر آن فرآیندهایی نیز در زمینه چگونگی پذیرش بیماران قبل از وارد شدن به کشور و همچنین چگونگی انتقال آنها از فرودگاه، خدمات رفاهی خارج از بیمارستان از جمله تهیه هتل، ترانسفر داخل شهری و خدمات تفریحی و گردشگری بایستی در برنامهریزی بیمارستان در نظر گرفته شود. معاونت درمان وزارت بهداشت دستورالعملی جامع را تنظیم و به بیمارستانها تقدیم کرده است تا نسبت به ایجاد واحد بیماران بینالملل (IPD) اقدام نمایند.
این واحد از کارشناسان متخصص و پزشکان مجرب مسلط به زبانهای بینالمللی تشکیل شده که به صورت 24 ساعته بستر ارائه خدمات سلامت را به بیماران بینالمللی مهیا میسازد.
در این راستا، بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) با دارا بودن پزشکان متخصص مجرب و با توجه به اینکه مرکز ترومای استان میباشد، دارای ظرفیت فوقالعادهای جهت فعالیتهای بینالمللی و پذیرش بیماران از سراسر دنیا و به خصوص کشورهای همسایه میباشد.
پزشک IPD :
دکتر علی عبدالرزاق نژاد
گردشگری تندرستی (Wellness Tourism)
یکی از همین واژه هاست که به مسافرت توریست به دهکده های سلامت و مناطق دارای چشمه های آب معدنی و آب گرم ( اسپاها) اشاره می کند. در این نوع سفر توریست برای رهایی از تنش های زندگی روزمره و تجدید قوا بدون مداخله و نظارت پزشکی راهی سفر می شود. معمولا این توریست ها بیماری جسمی مشخصی ندارند و بیشتر در پی بهره مندی از طبیعت شفابخش مناطق دیگر هستند .
گردشگری درمانی (Curative Tourism) :
هم به معنای مسافرت توریست به منظور استفاده از منابع درمانی طبیعی(آبهای معدنی، نمک، لجن و غیره) است که معمولا برای درمان برخی بیماری ها یا گذران دوران نقاهت تحت نظارت و مداخله پزشکی صورت می گیرد. این نوع از گردشگری هم این روزها مورد توجه مسئولان گردشگری کشور قرار گرفته است. به خصوص لجن درمانی که طبیعت ایران را در میان کشورهای همسایه به شدت محبوب کرده است .
گردشگری پزشکی (Medical Tourism) :
نوع دیگری از گردشگری سلامت است که در آن مسافرت به منظور درمان بیماری های جسمی یا انجام نوعی از عمل های جراحی تحت نظارت پزشکان در بیمارستان ها و مراکز درمانی را گردشگری پزشکی گویند. در این نوع از گردشگری سلامت، بیمار ممکن است پس از درمان و معالجه نیازمند استفاده از فضاها و خدمات گردشگری درمانی(مانند آبگرم ها) باشد که در این صورت ممکن است گردشگری او با سفر به نقاطی که این امکانات را دارند تکمیل شود .
برخی از خدمات ویژه پزشکی در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص)
در حال حاضر در این مرکز خدمات ذیل صورت میگیرد:
ارتوپدی:
که شامل انواع جراحی ها از جمله جراحی و تعویض زانو، هیپ، پا و مچ پا، شانه، آرنج، مچ دست و.... میگردد.
و همچنین جراحی مغز و اعصاب، جراحی فک و صورت، پذیرش بیماران داخلی، داخلی اعصاب ،کودکان، شیمی درمانی، بیماری های عفونی، طب اورژانس و دیالیز.
بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) زاهدان مرکز ترومای استان میباشد که با بهره گیری از پیشرفته ترین تجهیزات تشخیصی و درمانی روز دنیا و همچنین بخشهای بستری مجهز آماده خدمت رسانی به عموم میباشد.
امکانات گردشگری استان سیستان و بلوچستان